Annons

Sockerfall

lomelino ny bok

lomelino

Linda Lomelinos senaste praktverk, Sweet food and photography, handlar om hur man bakar kakor och tar bilder på desamma som väcker sådant omedelbart ha-begär, att du kan få vem som helst att gå iväg i novembervädret för att handla fika. Omedelbart.

Den här boken  är mitt lilla terrorvapen när redaktionen kvider i ett anfall av sockercraving, sådär klockan 14.59 exakt, i princip varje dag. Vi är en oerhört matfixerad redaktion. Man skulle kunna tro att vi höll på med en mattidning.  Ibland pratar vi om annat, jobbet, teknik, bilar och kablar, hoarding, pensionssystemet och mäns olika tillkortakommanden. Men oftast övergår vi snabbt till att prata om mat igen. Framförallt bristen på mat. På förmiddagen är det idel snack om allt man inte har ätit till frukost, det rabblas olika grötrecept som borde vara jättebra att hålla sig till om man bara orkade, det sjungs juicens lov and what not. Fr o m halvelva tjatas det om lunch. Efter lunch är alla JÄTTETRÖTTA. Sedan bråkar vi om huruvida man får öppna balkongdörren eller. Halva redaktionen är pro ( ”DET FINNS INGEN LUFT HÄR DET ÄR DÄRFÖR VI ÄR I KOMA!”), resten virar sig demonstrativt i fleecefiltar och skakar tänder. Sedan kommer SOCKERFALLET. Sockerfallet är desto brantare och brutalare om vi närmar oss nymåne, för då har alla  galopperande pms eller fantom-pms, eller empati-pms och någon måste förbarma sig och köpa choklad. Omedelbart.

”Är det ingen som har choklad här?”Är frågan som inleder en form av chickenrace där ingen orkar gå och handla och vi helt enkelt väntar ut varandra.

Det är då jag bläddrar lite i Linda Lomelinos nyutgivna bakbok. Linda Lomelino är kakdrottningen numero uno, som bakar underverk och fotograferar dem på ett sätt som golvar även den mest inbitna LCHF-fanatikern ( ingen sådan i redaktionen, puh). Jag brukar köra lite högläsning ur innehållet. ”Macadamiakolapaj, chokladtårta med kolapopcorn, stout pretzel cupcakes …”

”Vad är det, pretzel nånting?” frågar någon. Och så viftar jag med en bild. Och så kvider alla. Och så bums är någon på väg och köper fika.

 

Sweet food and photography utges hos Bonnier Fakta. Det är Lindas tredje bok. Lindas instagram, Linda_Lomelino har 288 000 följare.

LÄS OCKSÅAnnons


Annons


SENASTE FRÅN RESIDENCE