Annons
Annons


Intervju med kvinnan bakom möbeldramat


En av Designveckans mest omtalade lanseringar var ju den av De La Espada i en privat lägenhet på Östermalm, där det bjöds på en 60 minuter lång teaterföreställning med ett par som jagade varandra genom lägenheten, hade party och  tittade på tv tillsammans med publiken. Pr-agenturen SpoilConcept var med och arrangerade och SpoilConcept-ägarna Maria Millqvist Englundh och Johan  Englundh lånade ut sin egen lägenhet till visningen som pågick under hela veckan.

Jag undrade hur det var att tömma en femrummare på rubbet för jobbets skull.

Annons

Lets pretend it never happened hette pjäsen, regisserad av Joana Astolfi.

1. Hur kom ni på idén?

Idén föddes av att De La Espada ville bjuda in till en mer dynamisk möbellansering som levandegör möblerna och reflekterar ett genuint förhållande till våra möbler som vi dagligen omger oss med, varpå Joana Astolfi fick uppdraget att regissera den unika föreställningen. Erkända och duktiga Roberta Ellingsen stod för set designen.

2. Hur var det att flytta ut rubbet för det här?

Att flytta är aldrig särskilt kul men vi tvekade aldrig, ett annorlunda projekt med hög kreativitet är alltid roligt och det är vad som driver oss i vardagen som företagare med kreativ inriktning. Självklart var det lite extra utmanande för alla inblandade med tanke på att vi precis blivit föräldrar till två små döttrar.

3. Var bodde ni själva under veckan?

Familjen var snäll och ställde upp med husrum och som tur bor de runt hörnet från vår egen lägenhet.

4. Målade ni om inför detta, eller var de fina färgerna era egna?

Färgerna är våra egna val, vi har valt att låta våningen gå i jordnära rosa, blå och gråa nyanser, med klassiskt vita snickerier, vilket smälte in fint med de nya möblerna. Inget i våningen ändrades inför eventet.

5. Berätta lite om historien bakom lägenhten, hur länge har ni bott i den?

Vi blev båda direkt förälskade i våningen 2015 och köpte den på stående fot, kärlek vid första ögonkastet. Fastigheten byggdes 1915 och har en unik och välkomnande oval hall som öppnas upp som en solfjäder till sällskapsrummen. I den bakre delen finner man sovrum och kök. Lägenheten har ett fantastiskt ljus som sprider sig fint under dagen och det känns nästan som att bo i en villa mitt i stan. Att dessutom få blicka ut mot de vackra tegelhusen som Lärkstan består av gör att man ibland får känslan av att bo i London, en stad vi båda gärna reser till för att hitta inspiration, speciellt inom design, inredning och textiler. I London finns det en härlig mix av hantverk, antikt och modernt.

6. Brukar ni låna ut den till andra events eller var det första gången?

Det är inget vi brukar göra, men när projektet började kunde vi inte säga nej då lägenheten var perfekt för föreställningen i och med sin planlösning och ljusinsläpp – vi förstod att det skulle bli unikt.

7. Fick ni nya idéer till att möblera hemma?

Det som var extra kul med projektet var just att få se sitt hem fyllas med en helt annan stil än vi normalt lever i. Det satte absolut igång tankar kring möbleringen i stort, vissa justeringar och förändringar kommer det här leda till. Det är något vi välkomnar då vi båda gillar inredning och är öppna för förändringar och ny input.

8.  När ni själva bor där, ser det helt annorlunda ut då? Har ni några möbelfavoriter?

Vår stil är contemporary classic. Vi har en rätt internationell anglosaxisk smak och stil med textilier från Rubelli och Turnell & Gigon, konst från LG Lundberg, Matthias van Arkel och Hans Gedda till svenska internationella surrealistiska stjärnskottet Alexander Klingspor. Våra möbler är en blandning av ärvda äldre möbler, auktionsfynd och moderna klassiker.

9. Skulle du göra om det här?

Vi är alltid öppna för nya kreativa och nytänkande projekt – men just nu är det skönt att vara åter i sitt hem och tillbaka till vardagen. 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar