Annons
Annons


Vi vet vad du gjorde 
förra sommaren


Dags att summera sommaren 2017, pros and cons. Granska den bortanför 
ditt imponerande instaflöde. Och gör en plan för nästa.

Sommaren är slut och det finns en millisekunds tid, en lucka i universum, att begrunda hur den har varit, precis innan hösten drar igång med gasen i botten och slutmålet julångest. Denna stund av kvar dröjande lättja innan hela höstschemat är i rullning, innan strumporna åker på och innan du har glömt att det ens finns temperaturer över 15 grader och dagar utan blötsnö. På sätt och vis är denna stund, när september har börjat ta tag med hela sitt tunga allvar, mer en omstart och ett nyår än självaste nyår. Ny termin, nytt skolår, nya pennor, ny dietplan, hösttrender och gud vet allt som börjar.

Det finns fog att göra små listor i huvudet kring vad som hände och vad som kanske inte bör hända igen nästa sommar, tro mig. Ta kontroll över sommaren 2018 NU, när du fortfarande har liite sand kvar i skorna. Begrunda till exempel standarden på ditt sommarboende eller det du hyrde, och standarden på människorna du umgicks med.

På jobbet avhandlas sommarens restprodukter skoningslöst. Samtal kring årets aktuella parasiter (kackerlackor, vägglöss, huvudlöss, gäster som aldrig åker hem), hygienförhållanden (krånglande förbränningstoalett i kombination med blöjbarn på besök), vett och etikett som sommargäst (exakt hur många gånger får man duscha om man är på besök hos någon i områden med vattenbrist, som Gotland till exempel? Svar: noll gånger). Är detta saker som man vill tampas med under »årets härligaste veckor«?

Hur står man ut med sommargäster, hur står man ut utan sommargäster, 
med bara den egna familjens gen-pool omkring sig dygnet runt. Hur står man ut med att laga mat fem gånger om dagen, (»mamma, vad har vi för strandmellis i dag?«) och hur står man ut med att packa samma kylväska 21 dagar i följd, med banan, dricka och den där sortens kex som bara barn gillar, och helst lite skojig frukt som körsbär för 79 kronor kilot? Hur står man ut med att semestra i ett land där sjön hela sommaren bjuder på 12 grader kallt vatten?

Annons

Sommar är ju dessutom den där tiden på året då det ENKLA boendets fördelar firas. Enkelt betyder då egentligen superkrångligt. Nämligen torrdass och/eller vatten i sinande brunn. Saker som gör livet ganska omständligt. Enkelt boende kan också betyda att leva med Iphoneberoende 
barn utan wifi. Min son tycker att livet utan wifi är klart jobbigare än livet med torrdass. »Wifi behöver jag hela tiden, toan bara nån gång om dagen«, är hans enkla förklaring.

Så var omfamnad, vardag och höst! Kom med dina mysstunder och 
ditt avslappnade sätt att inte kräva något speciellt alls av mig. För dig 
som fortfarande sörjer sommaren bjuder jag på en liten lista som förklarar 
varför det är så bra att det är höst igen.

6 bra grejer med hösten:

1. Det finns för det mesta wifi och rinnande vatten i en enastående bra kombination där du befinner dig.

2. Instagramflödet går från jolmiga #attitudeofgratitude- och #lovejutothe-
moonandback-uppdateringar i solnedgång till de vanliga nyttiga avokado-
smörgåsarna som plåtas ur helikopterperspektiv. På något sätt är det sistnämnda, vardagliga, skönare att titta på.

3. Skrämmande, ledighetsrelaterade tomhetskänslor (vem är jag, varför har jag detta jobb, varför ligger 
jag inte på en strand 24/7) ger vika för den vanliga dimmiga jobbhjärnan, med höga adrenalinnivåer 
som utlöses av normal storstadsstress.

4. Man slipper grilla och får laga mat i ett fullt 
utrustat kök igen. Tack.

5. Man får dricka annat än rosé.

6. Du slipper läsa hela den där pretentiösa högen med sommarlitteratur som du har samlat på ditt nattduksbord, du har i alla fall ingen tid!


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar